Test & News

Test Giant TCX Advanced Pro 2 2018

 

Test Giant Advanced Pro 2 2018


En l’últim mes he pogut provar la bici de ciclocròs de carboni de Giant, La TCX Advanced Pro. En aquest cas hem provat el model 2, amb un preu de 2599€ PVP que a diferencia de l’1 porta rodes d’alumini enlloc de carboni, i el grup d’un plat Sram Rival1 enlloc del Force1, aquest últim amb moltes parts de carboni enlloc d’alumini per baixar uns quants grams a l’hora de pesar-la. El model 1 te un preu de 3699€

La bici provada ha pesat 9.380 gr de sèrie amb pedals Shimano XT, un porta-bidó Elite Cannibal i el suport pel Wahoo.

Anteriorment havia provat una bicicleta de ciclocròs d’alumini únicament. Mai de carboni, i he de dir que la millora és substancial. Amb aquesta les irregularitats del terreny són molt més absorbides i les vibracions que t’arriben són menys importants, fent possible un major control de la pròpia bicicleta. En aquesta bicicleta és la vegada que la comparació alumini carboni ha estat molt més favorable pel carboni respecte a la diferència que hi ha en bicis de carretera o BTT. El fet que no hi hagi suspensió i el terra pugui ser irregular mostra més les avantatges del carboni respecte la bici d’alumini pesant aquesta última més d’un Kg més.

En quan al grup ve amb mono-plat 1x11. Sent el plat de 40 dents i el cassette 11-36. En un ús tipus gravel on les pujades poden ser llargues i amb molt pendent (a partir del 15%) recomanaria posar almenys un pinyó de 40 o 42 dents. En un ús de ciclocròs pur i dur el 40-36 és més que suficient.

Els pneumàtics que porta, els Schwalbe X-One Allround tenen bon grip en general i són tubeless ready, com les rodes de sèrie. Recomano tubelitzar el conjunt. Pessigar les càmeres si hi ha pedres no és complicat.

És un bici adequada en pistes i corriols no excessivament tècnics. Pujant reacciona millor als canvis de ritme que una BTT gràcies a la forquilla rígida i les cobertes estretes. Baixant permet menys errors que amb una BTT, amb més capacitat per passar escalons, pedres i terra irregular.

En general pujant i planejant recorda moltíssim a una bici de carretera. Sobretot a més de 20 km/h, on la posició més agressiva i baixa que la posició d’una BTT convida més a anar ràpid.

Durant la tardor-hivern pot ser una bona manera de compaginar la modalitat de carretera sense canvis notables de posició en les dues bicicletes o en dies que la carretera està humida o amenaça pluja i prefereixes anar per la muntanya més segura si plou.

En quan a inconvenients el manillar te una corba “peculiar” molt llarga que pot arribar a molestar en girs tancats. La cinta te poc grip i la potencia de 80mm de sèrie en talla S m’ha resultat 2 cm massa curta en el meu cas. El seint, una part molt personal, te una forma neutra, ni molt plana ni molt corbada. Pot resultar adequat en força casos.

Les rodes són pesades (poc més de 2 Kg) però van força bé. Són suficient rígides i son tubeless ready. Per aquest preu te un muntatge molt correcte.

En definitiva, pocs inconvenients amb un preu molt raonable en un tipus de bici cada cop més de moda.

Contáctanos

Contactar
Localización

Ayuda

Test & News
Faq

MRW E-commerce MRW E-Commerce

Blog